Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Predbežné výsledky celoplošného testovania v našej obci

Dátum: 09.11.2020
Autor: Obec Koválovec
Počet videní: 1236
Predbežné výsledky celoplošného testovania v našej obci

Výsledky celoplošného testovania na COVID-19 v obci Koválovec, nedeľa 8. novembra 2020.

Na odberné miesto č. 73, ktoré bolo otvorené v našej obci v nedeľu 8. novembra 2020, sa prišlo v rámci 2. kola celoplošného testovania na COVID-19 v čase od 08:00 do 19:30 otestovať 147 osôb, z ktorých bolo 83 občanov Koválovca. Pozitívna bola jedna osoba, ktorá prišla na naše odberné miesto z inej obce. 

Minulý týždeň, v nedeľu 1. novembra 2020, sa prišlo v rámci 1. kola na odberné miesto v Koválovci otestovať v čase od 07:00 do 21:30 celkovo 118 ľudí, z nich 82 bolo občanov Koválovca. Pozitívni boli dvaja ľudia, z toho jeden z našej obce.

Vzorky odoberal v prvom kole tím zložený z príslušníka armády, príslušníka policajného zboru, štyroch zdravotníkov, dvoch administrátorov z obce, jedného príslušníka miestneho dobrovoľného hasičského zboru a jedného dobrovoľníka. V druhom kole to bolo už bez jedného dobrovoľníka a s inou zdravotnou sestrou.

V 2. kole zo 154 obyvateľov obce ( v 1. kole 155 obyvateľov) sme mali 21 detí do 10 rokov ( 13,6 %) a 27 osôb nad 65 rokov ( 17,5 %), spolu 48 osôb ( 31,2 %), ktoré boli teoreticky od testovania oslobodení ( osobám nad 65 rokov štát neodporúčal účasť) a 7 osôb bolo pred 2. kolom v karanténe. Otestovať sa nechalo 83 občanov obce na odbernom mieste v našej obci ( v 1. kole 82) a 5 osôb na odberných miestach mimo našu obec ( v 1. kole 11 osôb), spolu teda 88 osôb ( v 1. kole 93 osôb). Päť osôb bolo v čase testovania v zahraničí, jedna vo väzenskom zariadení a sedemnásť osôb bolo v čase celoplošného testovania mimo našu obec na území SR ( tu nemáme informáciu o ich účasti). Z 88 testovaných osôb bola jedna osoba pozitívna ( v 1. kole štyri z 93 testovaných), ktorá bola zachytená na odbernom mieste v inej obci. 

"Ďakujem tiež ako starosta v mene obce celému tímu odberového miesta za bezproblémové zvládnutie celej akcie k spokojnosti ľudí, ktorí prišli na odberné miesto v našej obci. Tiež za ich snahu, aby boli prichádzajúci čo najrýchlejšie a najľudskejšie vybavení. Svoju úlohu mali oproti väčšine odberných v našom okrese sťaženú tým, že pracovali vo vonkajších priestoroch a boli tak vystavení zmenám počasia i teploty. Napriek tomu sme sa spolu s celým tímom snažili ľuďom čo najmenej znepríjemniť dve nedele. Zo strany samosprávy bolo vykonané všetko tak, aby táto štátom nariadená akcia v našej obci prebehla bez problémov."

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.