Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Kompletizácia odberného miesta na COVID-19

Dátum: 30.10.2020
Autor: Obec Koválovec
Počet videní: 451
Kompletizácia odberného miesta na COVID-19

Kompletizácia odberného miesta č. 73 k celoplošnému testovaniu na COVID-19 v Koválovci, ktoré sa bude konať už v nedeľu 1. novembra 2020.

Dnes bude pripravené odberné miesto pre celoplošné testovanie na COVID-19, ktoré sa v našej obci uskutoční v nedeľu 1. novembra 2020, v čase od 07:00 do 22:00. Posledné úpravy prebehnú ráno o 06:00 v deň odberu. 

Testovanie malo zabezpečovať MO SR, spolu s MZ SR a MV SR, teda štát. Nakoniec po organizačnej a materiálnej stránke však zostalo všetko len na armáde, samospráve a samotných zdravotníkoch. MO SR dodáva príslušníka OS SR, ktorý celému odbernému miestu velí, MV SR zasa príslušníka PZ SR, ktorý má na starosti poriadok, MZ malo dodať zdravotnícky personál, ktorý ale nakoniec muselo riešiť MO SR a koordinátori armády. Tí robili, čo mohli, nakoniec si však samospráva musela zdravotníkov vo veľkej miere zohnať sama. Napríklad v našej obci sme mali prihláseného jedného dobrovoľne, ostatných troch sme si zháňali. Obec ďalej zabezpečila dvoch administratívnych pracovníkov a jedného dobrovoľného hasiča. Na čo najbezproblémovejší priebeh celej akcie v našej obci bude dohliadať, spolu s príslušníkmi polície a armády, aj starosta obce v pozícii administrátora pri registrácii.   

V deň testovania prosíme občanov a ostatné osoby, ktoré plánujú sa zúčastniť odberu v našej obci, aby v čo najväčšej miere rešpektovali harmonogram odberu podľa súpisných čísiel. Domáci budú mať podľa rozpisu prednosť, ale budeme sa snažiť ochotne vybaviť aj cudzích, tak aby sme aspoň trochu odbremenili väčšie obce.

 Prestávka v testovaní je od 12:00 do 12:45 a od 18:00 do 18:30. Posledný odber je možný do 21:30.

Tak teda nech už máme "zdárne" za sebou, to nedobrovoľne dobrovoľné či dobrovoľne nedobrovoľné testovanie... 

PS: Prosíme osoby nad 65 rokov, ktorým štát zúčastniť sa testovania neodporúča, aby zbytočne neprichádzali, ak nie sú už popri dôchodku ekonmicky činní. Do potravín, pre lieky, benzín, k lekárovi budú môcť. Aj na ešte pár výnimiek z uznesenia vlády SR. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.