Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pokračovanie vo výstavbe IBV Chmelnice Koválovec

SÚBOR
Dátum: 13.04.2023
Autor: Obec Koválovec
Počet videní: 875
2 min. čítania
Pokračovanie vo výstavbe IBV Chmelnice Koválovec

Aktuálne informácie k výstavbe nových rodinných domov v zóne IBV Chmelnice Koválovec.

Od 1. júna 2023 si môžu jednotliví majitelia stavebných pozemkov v IBV Chmelnice začať podávať na Obecný úrad v Koválovci žiadosti o stavebné povolenie na výstavbu rodinného domu. Správny poplatok za podanie žiadosti je 50,- €. V žiadosti o stavebné povolenie sú uvedené náležitosti, ktoré treba k žiadosti priložiť. Ide najmä o projektovú dokumentáciu, či vyjadrenia jednotlivých inštitúcií. Územné rozhodnutie už jednotliví stavebníci na rodinné domy nepotrebujú, nakoľko bolo zrealizované hromadne obcou.

Obecné zastupiteľstvo schválilo v obci uznesením č. 21/2019 zo dňa 15.12.2019 poplatok za rozvoj vo výške 30,- € za m2 podlahovej plochy nadzemnej časti domu. Od poplatku je oslobodených 60 m2 podlahovej plochy nadzemnej časti domu, sadzba poplatku sa uplatňuje až nad ostatnú výmeru podlahovej plochy domu. Poplatok sa vyrubuje na základe projektovej dokumentácie stavby a je splatný v deň právoplatnosti stavebného povolenia.    

Obec bude na jar pokračovať v dokončení kanalizácie a výstavbe komunikácií a verejného osvetlenia. Západoslovenská distribučná a. s. bude po obdržaní stavebného povolenia na základe zmluvy o hromadnom pripojení realizovať elektrifikáciu ulice. V rámci tejto doby môžu jednotliví stavebníci po obdržaní právoplatného stavebného povolenia začať s výstavbou rodinných domov.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Žiadosť o stavebné povolenie Veľkosť: 155.6 kB Formát: pdf Dátum: 13.4.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.